Florbal v Karlovicích

Po delší odmlce jsou naši florbalisti zase oficiálně členy Okresní florbalové ligy žáků ZŠ. Soutěž je určena pro žáky šestých až devátých tříd základních škol.   Během roku proběhne celkem 6 turnajů. Trenéři se postupně domluví na termínech jednotlivých turnajů a na tom, kdo je bude pořádat. Předpokládají se tři turnaje v období od začátku školního roku do Vánoc a následně tři turnaje od jarních prázdnin do konce roku.

A kdy se uskutečnil první turnaj? Bylo to v úterý 17. 10. a proběhl v Karlovicích. Během turnaje panovala klidná atmosféra, trenéři i hráči byli v dobré náladě. Protože jsme pořádně nevěděli, do čeho jdeme, byli jsme mírně v napětí. Po prvním zápase z kluků nervozita opadla, protože už věděli, co a jak. Během celého turnaje jsme pozorně pozorovali soupeře, postupně jsme měnili taktiku a zvažovali, co bychom mohli udělat příště jinak, lépe. Kluci postupně navázali nová přátelství, nebo se i pozdravili s přáteli stávajícími.

Naši hráči, ač s florbalem na takové úrovni teprve začínají, hráli velmi zapáleně, snažili se a dali do hry úplně vše, co v danou chvíli mohli. Moc jim děkujeme za jejich nasazení, byli skvělí. Pořadatelům, tedy Základní škole v Karlovicích, také moc děkujeme, protože to pro nás byl velmi příjemně prožitý den v duchu fair play a těšíme se na další turnaj.

Výsledky.

Markéta Nitraiová