Turnaj tříd

Na samotný závěr školního roku připadlo zápolení tříd V. A – IX. A v šachu. Každý se zúčastněných týmů je reprezentován pěticí nejlepších třídních šachistů (ta byla určena buď třídním turnajem, výsledky ve školních přeborech nebo dohodou). Třídy mezi sebou zápolí hracím systémem „každý s každým“.

Výsledky:

První utkání se odehrálo v úterý 21. 6. mezi favority soutěže z VIII. A a outsajdry z VII. A. Výsledek dopadl dle očekávání – 5:0 pro favority.

Druhý hrací den – středa 22. 6. přinesl dva zápasy Šesťáků. Nejprve se utkali s Deváťáky, což nedopadlo pro mladší žáky nejlépe, náhodný divák mohl vidět řadu dramatických momentů, neuskutečněných vítězných tahů či infarktovou bitvu s časem. Ve druhém zápase Šesťáci překonali své o rok starší soupeře (ale ti si zase mohou k dobru připsat svůj první letošní zisk). Zítra jedeme dál, poprvé se nám představí draví Páťáci. 

Třetí hrací den – čtvrtek 23.6. byl programově nejnabitější – odehrálo se šest zápasů. Do hry vstoupili, a to hned vítězstvím 5:0 nad Sedmáky, Páťáci. Jelikož byli pouze tři (nemoc skolila dva závodníky), bylo jim umožněno hrát simultánně ve dvou případech proti dvěma soupeřům současně. S jídlem roste chuť a tu měli zástupci V. A takovou, že dokázali v dramatickém souboji porazit i favorita soutěže – zkušené Osmáky nejtěsnějším poměrem 3:2. Třetím úspěchem pak bylo vítězství nad Deváťáky 4:1. Máme tady nového tahouna soutěže a zítra uvidíme, zda potvrdí svou formu ve finálním zápase a v poslední den školního roku převezme Putovní pohár. 

Poslední hrací den – pátek 24. 6. přinesl jediné poslední střetnutí mezi vedoucími Páťáky a jejich o rok staršími spolužáky z VI. A. Po prvních tazích bylo zřejmé, že překvapení se konat nebude a překvapivý lídr soutěže uhájil své postavení výhrou 4:1.