Výlet ke koním

První teplé dny využili žáci 3. ročníku (v pátek 12.4.) k výletu do krásné přírody ke koním v Malé Morávce. Ten, kdo toto kouzelné místo navštívil, určitě ví, o jaké kráse je řeč.

Po příjezdu ke koním naše kroky směřovaly do stáje, kde je ustájeno více jak 20 koní. Tyto koníky jsme si prohlédli a nakrmili dobrůtkami. Poté nám naše paní učitelka osedlala koně a vyrazili jsme. Zezačátku jsme se někteří trochu báli, měli jsme možnost jízdy i na poníkovi, a tak jsme někteří volili jako první variantu právě Bambulku, na které veškeré naše obavy odpadly. A nakonec jsme se všichni vystřídali i na velkém koni.

Ale abyste si nemysleli, nebylo to pouze o ježdění, ale i o práci ‚‚na zemi“, která ten nádherný pohled z koňského hřbetu předchází. Po ježdění a odsedlání koníků jsme se rozhodli před touto prací posilnit svačinkou, abychom nabrali síly. Pak už jsme pospíchali do stáje, kde jsme poklidili a vyčistili koníky. Nakonec jsme koníky odměnili jablíčky a mrkvičkami, které jsme si sebou dovezli a vypustili je na pastvu.

Poslední kroky našeho výletu směřovaly na zmrzlinu a do parku v Malé Morávce, kde jsme se společně vyřádili. Poté už jsme nasedli do auta a jeli směr Andělská Hora.

Celkově výlet hodnotíme jako velmi vydařený a už se nemůžeme dočkat, až se ke koníkům znova podíváme.

Tímto bychom chtěli poděkovat hotelu Holzberg, který nám na náš výlet vypůjčil auto a J. Š, který nás bezpečně dopravil tam i zpět :).

Žaneta Honigová s 3. A