Vánoční dílničky

Předvánoční čtvrtek jsme si s žáky zpestřili vánočními dílničkami, kdy každý vyučující nabídl žákům nějakou zajímavou a zábavnou aktivitu (a ne jednu). Žáci si mohli podle svého uvážení a zájmu zapsat svůj vlastní rozvrh. Je pravda, že ty nejvíce atraktivní byly rychle obsazeny, a tak někteří starší žáci už museli brát ty, co zbyly nebo byly opakovány vícekrát. Nakonec snad byli všichni spokojeni.

Paní učitelky A. Šačirovič a S. Spáčilová s prvňáčky a druháčky vyráběly malované dřevěné domečky, Ž. Honigová s M. Nitraiovou pekly (i nepekly :o) s dětmi vánoční cukroví, s J. Jasinskou si vyrobily sněhuláka Olafa, V. Saganová zkoumala s žáky neznámé deskové hry, M. Bártová a A. Smutková vytvářely ozdoby a obrázky z korálků, L. Matzkeová nabídla kvízy Kahoot a oživení robotických berušek, L. Bartoňková s H. Caletkovou cvičily v tělocvičně, K. Bezová vyráběla s dětmi anděly podle fantazie, A. Barčíková a J. Andrysová vytvářely vánoční přáníčka a jednohubky na třídní besídku, s M. Ogurčákovou dělaly děti andílky na stromeček a Z. Crha se s nimi zabýval vánoční hudbou.

Na materiál nám přispěl drobnou sumou MAS Hrubý Jeseník a také jsme využili zbytek dotace Světlé Hory pro rok 2023. Po skončení jsme se všichni sešli ke krátkému zhodnocení akce ve školní jídelně. Některé děti se svěřily ostatním se svými dojmy a zážitky a zdálo se, že si tento netradiční den všichni užili.

Kamila Bezová