Začátek školy

Čas běží, pádí, utíká, sprintuje, letí a nemůžeme ho ani zastavit, ani vrátit, a tak jsou i letošní prázdniny už minulostí. Začal nám školní rok, letos výjimečně až 4. září, a to byl den, kdy jsme se my z naší školy všichni sešli, abychom si řekli pár slov na úvod, sdělili svým kamarádům dojmy z prázdnin a zjistili, co nás čeká a nemine. Stalo se tak tradičně ve školní jídelně s hosty – rodiči a přáteli školy.

Ve slavnostní náladě plné očekávání i drobných obav přišli letošní prvňáčci. Aby jim vstup do neznáma usnadnili, připravili si pro ně naši deváťáci drobné dárečky a ujala se jich jejich báječná paní učitelka. Ta jim bude po celý rok předávat nejen spoustu nových vědomostí, ale také svou péči a lásku a zprostředkuje jim spoustu nových zajímavých zážitků.

Také deváťáci vstupují do nového školního roku se spoustou obav a očekávání. Jistě si dali předsevzetí, že se budou co nejvíce snažit, aby měli snazší vstup na střední školu a tím také do nové etapy života. Ostatní žáci jsou již ostřílenými školními profíky, přesto byli i oni jistě také trošku nesví.

Domácím i hostům byly představeny změny, které se za prázdniny udály, a kromě pedagogů jim do nového školního roku popřál hodně štěstí i pan starosta Andělské Hory Jiří Snášel. Přijali jsme omluvu pana starosty Šimčíka ze Světlé, který se nemohl zúčastnit díky neodkladným povinnostem, ale přislíbil, že příště ho jistě na půdě školy budeme moci přivítat.

Dokud jsme byli ve slavnostní náladě i oděvu, vyfotili jsme se, abychom si zachovali na tento neopakovatelný den památku. Teď už nám nezbývá nic jiného než vykročit do nového školního roku tou správnou nohou, vstříc výzvám a zážitkům. Tak všem přeji, jako na silvestra :o)), ať se školní rok 2023/2024 nám všem vydaří!!!

Kamila Bezová