Vánoční Olomouc

V pondělí 18. 12. jsme s dětmi VI., VII. a VII. A tříd vyrazili na historickou exkurzi do Olomouce.

Nejkrásnější svátky v roce se nezadržitelně blíží, a proto je třeba nasát vánoční atmosféru i v jiném místě než jen v tom našem malém městečku. Olomouc je nádherné historické město, které i přes mlhavé počasí dýchá vánoční atmosférou.

První zastavení proběhlo v katedrále sv. Václava na Václavském náměstí, kde jsme shlédli nádherné prostory plné vitráží, maleb, soch světců či řezbářské práce. Tato gotická katedrála, jak se žáci dozvěděli, se pyšní nejvyšší kostelní věží na Moravě, která se tyčí do výšky bezmála 101 m.

Na Dolním náměstí si žáci prošli stánky, osvěžili se punčem a mohli shlédnout sloup Nejsvětější Trojice a Neptunovu kašnu. Odsud jsme pokračovali přes Horní náměstí k vysněné Šantovce. Osobní volno v nákupním centru byla chvíle, kdy se žáci vydali za nákupem vánočních dárků nejen pro své blízké. I do žaludků něco chutného a vydatného vpravili.

Zpáteční cesta autobusem rychle uběhla, probíraly se zážitky, blížící se svátky vánoční, zazněly písničky, panovala prostě pohodová nálada.

Náš dlouho očekávaný výlet klapl na jedničku .

třídní učitelky VI. – VIII. A