Maškarní karneval

Každý rok bývá v Andělské Hoře maškarní karneval, který je pořádán základní školou v Andělské Hoře. Letos tomu nebylo jinak. O konání a termínu karnevalu bylo rozhodnuto už dávno před Vánocemi. Samotné přípravy začaly pomaloučku a polehoučku už na začátku ledna, kdy žáci s paními učitelkami „nastartovali“ výrobu dekorací do školní tělocvičny. Celý karneval byl na téma „zvířátka“. Postupně se nám sbíraly nejen samotné dekorace, ale také sponzorské dary z řad rodičů a místních sponzorů. Za to všem upřímně děkujeme, moc si všeho vážíme a rozhodně to nebereme jako samozřejmost.

Čas plynul a nastal týden příprav před karnevalem. Zdobila se tělocvična, chystaly se stoly, balíčky pro děti s maskami i bez masek. Chystalo se pódium, osvětlení a ozvučení a celkově během těchto všech příprav panovala příjemná a natěšená atmosféra. Konečně nastal den D!!! Hodina začátku karnevalu se blížila, děti se těšily, organizátoři ladili poslední drobnosti. Úplně poslední věc, která chyběla, bylo vytřít tělocvičnu. Tohoto úkolu se zapáleně ujaly naše paní ředitelka Kamilka a Baruška s Niki z 9. ročníku. Zase se ukázalo, jakou máme skvělou paní řídící. Je aktivní, nebojí se práce nic. A ještě se u ní upřímně usmívá. 😀

Nastala hodina H a karneval začal. Někteří z nás byli mírně v napětí, jestli se vše povede, jestli se budou děti i rodiče bavit. Obavy byly záhy rozptýleny, úsměvy dětí mluvily za vše. Děti se mohly vyfotit ve fotokoutku, který byl připraven hned u bufetu. 😀 Žáci deváté třídy si pro děti připravili několik disciplín pro zábavu a oživení celé akce. Děti se aktivně zapojily. Zároveň byli naši deváťáci průvodci celým odpolednem. Pomáhali dětem při plnění disciplín, ale také byli organizátory taneční zábavy, DJové, rozdavači odměn, moderátoři a jak byli na začátku za „zdobiče“ tělocvičny, tak na konci také jako uklízeči. Podle reakcí se odpoledne velmi vydařilo, za to jsme moc rádi.

Všem, kteří se podíleli na přípravě karnevalu, bychom chtěli moc poděkovat. Děkujeme panu starostovi Snášelovi a pracovníkům města Andělská Hora za pomoc při přípravách, panu školníkovi Michalu Královi a především našim deváťákům. Ujali se všech aktivit s vysokým nasazením a velmi příjemně nás překvapili.

Markéta Nitraiová