Strašidelné přespání

Máme ve škole moc fajn děti, a tak nás napadlo, že by bylo dobré pro ně udělat něco, co by je nadchlo, něco, co by si užily, jednoduše zážitek, o kterém by si mohly delší dobu vyprávět, případně se těšit na podobný. Proto bylo uspořádáno přespání ve škole. Využily jsme s kolegyněmi prázdninovou atmosféru a prázdniny k tomu, aby děti následně nemusely vstávat do školy a také blížící se Dušičky, Svátek všech zesnulých a Halloween, protože tyto nastávající události korespondují s historií školní budovy. Co kdybychom potkali nějakou tu jeptišku?

Přespání ve škole se konalo po delším čase a účastnily se ho děti 3. a 4. třídy. Všichni jsme se sešli  večer v šest hodin. Někteří nedočkavci dorazili i dříve :D. Nejprve jsme si nachystali každý své místo ke spánku, připravili jsme si večeři a udělali menší diskotéku. Následovala krátká procházka večerní Andělskou Horou. Protože vše probíhalo po školním dnu, děti byly dost unavené, a tak jsme se šli společně uložit brzy ke spánku. Všechno se to neobešlo bez šustění, šuškání, baštění kokyn a pohádky na dobrou noc.

A co ty jeptišky? No, většina z nás měla nějaký noční zážitek. Ale spíše klidný. Ráno po probuzení, spáchání hygieny a uložení věcí, jsme si společně přichystali a zbaštili snídani a vydali jsme se do tělocvičny na sportovní hodinku před rozchodem domů. To jsme si taky užili. V deset hodin dopoledne jsme naši akci ukončili a šli jsme domů na prázdniny. A jaké jsou reakce samotných dětí?

M. Nitraiová, Ž. Honigová a M. Bodnárová