Ohlédnutí za zářím a říjnové plány

Ohlédnutí za zářím a říjnové plány

První školní měsíc je za námi, je k nevíře, jak ten čas letí…

Od začátku školního roku jsme už společně zažili několik událostí, o kterých se na webu můžete dočíst v samostatných příspěvcích:

  • Školní adaptační výlet stezkou vody z Vrbna pod Pradědem do Karlovic;

  • Projekt Policie ČR “Majáček“;

  • Celoškolní projekt DOPRAVKA;

  • Kalamita na chlapeckém WC;

  • Dobročinná sbírka na pomoc lidem zasaženým povodněmi;

  • Nabídka zájmových kroužků organizovaných školou pro školní rok 2024/2025;

Ještě, než začal školní rok, jsme intenzivně připravovali školu na rozjezd. Dokončovaly se stavební práce v jídelně, uklízelo se, třídní učitelé si připravovali třídy, seznamovali jsme se s novými kolegy a s dokumenty školy. 2. září to vypuklo, slavnostně jsme společně zahájili nový školní rok, vyfotili jsme se, dokud jsme byli všichni čerství a od druhého školního dne jsme zbytek prvního školního týdne věnovali adaptačním aktivitám. Některé třídy vyjely na společné výlety a třeba osmáci spolu pomáhali jesenické přírodě. Pátek 6. září byl nabitý prevencí dopravních a jiných nehod, konal se celoškolní projekt Dopravka a akce policie Majáček.

Naše mladé aktivní paní učitelky založily facebookové stránky školy a školní instagram, kde se věnují propagaci školy, pokud máte zájem, tak nás na nich můžete sledovat. :o) Na pátek 13. jsme měli naplánovaný výjezd do hasičské zbrojnice v Bruntále, kde měl IZS pořádat den otevřených dveří. Vše zhatily avizované povodně, které se bohužel ukázaly být opravdovou katastrofou pro mnoho lidí v našem kraji. My jsme měli „štěstí“ v tom, že jsme byli postiženi „pouze“ dlouhodobým výpadkem energií, kvůli němuž byla škola čtyři dny mimo provoz, a také masivním zatečením do některých prostor školy. Výuka v naší škole byla obnovena v pátek 20. září poté, co následky zatečení celý čtvrtek likvidovali všichni zaměstnanci školy.

Jsme rádi, když se k nám na spolupráci vrací naši bývalí žáci. V současnosti u nás vykonává administrativní praxi Anežka Nagyová, které předává bohaté zkušenosti paní J. Andrysová v kanceláři školy. Aktivní máme také žáky současné, např. deváťáci pod vedením N. Náplavové zorganizovali „Barevný týden“, čímž podpořili sounáležitost a dobré klima napříč školou.

Letos pokračujeme i v zapojení do projektu nadace manželů Kellnerových – Pomáháme školám k úspěchu, který se zaměřuje na podporu čtenářské a pisatelské kompetence žáků a na sdílení zkušeností mezi lídry zapojených škol. Pokračuje také vyřizování projektu na renovaci školní žákovské kuchyňky a dalších prostor. Nově vyřizujeme zapojení do „šablon“ OP JAK, které by nám umožnily další investice do rozvoje školy a jednáme také o výměně nevyhovujícího osvětlení ve třídách a na chodbách.

Na říjen plánujeme mj.:

  • Kino v Bruntále pro 5.-9. ročník s cestovatelským a environmentálním programem o Chile z projektu Planeta Země 3000 – 10.10.

  • Sportovní den s TAJV a J. Váňou 16. 10. v tělocvičně.

  • Podzimní prázdniny 29. a 30. 10., které navážou na svátek 28. 10., takže návrat do školy bude ve čtvrtek 31. října.

Za tým školy Kamila Bezová